Thursday, December 11, 2008

Kalan Suolausta

Suomalaisystävien pikkujoulujuhla lähestyy ja tänä iltana piti laittaa lohi suolaantumaan, että se ehtii valmistua lauantai-illaksi. Kävin tänään ruokatunnilla hakemassa kaupasta palan Oregonin rannikon kuningaslohta (King Salmon) tähan tarkoitukseen. Olen kyllä suolannut kalaa joskus monta vuotta sitten, mutta harvemmin sitä tulee tehtyä täällä kasvissyöjien taloudessa. Peukut pystyyn että se onnistuu ja päästään Tanelin kanssa herkuttelemaan!

En oiken keksinyt mitään hyvää painoa kalan päälle, niin improvisoin systeemin pakkaustyynystä ja valurautaisesta grillipannun painosta. Jääkääpissa asettelin kannen päälle vielä muutamia purkkeja lisäpainoksi. Eikähän se toimi ihan hyvin, kunhan ei vaan se päälläkeikkuva valurautainen kansi putoa keittiön laattalattialle. Olisi ehkä syytä varoittaa isäntää, jos se meinaa käydä jääkapilla!

Makutestin tulokset ilmoitetaan heti kun raati on saanut maistaa kalaa.

No comments: